De ambulante behandelaren van Zorg- en onderwijsinstelling Mutsaersstichting hebben sinds maart de beschikking over een toekomstgerichte werkplek, waarmee zij altijd, overal en veilig kunnen werken. De Mutsaersstichting is altijd vooruitstrevend geweest in het inzetten van passende en economisch verantwoorde middelen om het werk efficiënter en meer kwaliteit te geven.

De Mutsaersstichting heeft samen met 4 andere zorginstellingen het programma werkplek 3.0 van ExperiCom meegelopen. In dit programma zijn we op zoek gegaan naar de best passende werkplek oplossingen voor de ambulant werkende medewerker. Na diverse pilots en testen is er uiteindelijk geadviseerd en gekozen voor een mobiele ThinClient. Hiermee kan men (nog tijdelijk) werken met de Citrix omgeving, waarmee nog een aantal belangrijke bedrijfsapplicaties. Belangrijkste daarnaast is dat de mobiele ThinClient voorbereid is op cloudcomputing.
De apparaten zijn universeel en uitwisselbaar te gebruiken. Er kan geen informatie op de apparatuur worden opgeslagen vanwege de vereiste informatieveiligheid.

Komende periode worden de werkplekken verder ingezet en geoptimaliseerd.